2018. december 11., kedd

Házi készítésű harcsa csali recept



Majdnem minden horgász tudja, hogy a harcsa fogása mennyire élvezetes. A karcsú izmos testüknek köszönhetően mindig egy jó harc elé állítják a horgászt, de fontos megérteni, hogy szükség van a megfelelő házi készítésű csalira, hogy egy nagy példány akadjon a horogra. 

A saját csali elkészítésének megvannak az előnyei. Elsősorban olcsó, valamint elkészítése során könnyen a kiválasztott tó harcsájának szája ízére szabhatjuk az ízeket, ezzel is növelve a kapás esélyét. Nem utolsó sorban pedig valljuk be, hogy nagy élvezet-móka az egész család számára a massza keverése belefúrva ujjainkat az elkészülő csali anyagba. 

A következőkben néhány házi készítésű harcsa csali receptet mutatok be, amelyek segíthetnek a horgászoknak, hogy egy igazi harcost sikerüljön a horog végérére akasztani. 


Tejszínes kukoricából készült házi harcsa csali recept: 


  • 1 konzerv kukorica 
  • ¼ csésze maradék zsír 
  • 2 csésze kukoricaliszt 
  • 1 csésze zab 
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő 


Elkészítésének folyamata: 


Keverjük össze a konzerv kukoricánkat a zsírral. Melegítsük, amíg fel nem melegszik annyira, hogy a zsír megolvadjon. Keverjük össze egy külön nagy tálba a száraz hozzávalókat. Öntsük össze a zsírral összekevert kukoricát a száraz összetevőkkel, majd jól keverjük össze és készítsünk belőle az igényeinknek megfelelő nagyságú golyókat. 

Forrás:fishthesea.co.za



Húsból és Sajtból készült harcsa csali recept:

  • kb. ½ kiló nyers darálthús
  • 1 csésze sajt (szeletelt is megfelelő)
  • 1 evőkanál fokhagyma (lehetőleg darált)
  • liszt


Elkészítésének folyamata:

Olvasszuk fel a sajtot puhára. Keverjük össze az olvasztott sajtot a hússal, a fokhagymával, és addig keverjük, amíg a sajt egyenletesen eloszlik. Lassan adjunk hozzá annyi lisztet a keverékhez, amíg annak sűrűsége nem kezd hasonlítani a gyurmáéhoz. Ezek után gyúrjunk golyókat, amelyeket egy műanyag zacskóban tökéletesen lehet tárolni a fagyasztóba.


Harcsa büdös csali recept

Bár nem ez a legjobb szagú házi harcsa csali, de ez a leghatékonyabb.

  • 2 doboz tonhal olaj
  • 2 doboz szardínia mustárban
  • kb ½ kiló csirkemáj
  • 2 doboz töltelék keverék
  • 1 tasak töltelék kenyér


Elkészítésének folyamata:

Keverjük össze a tonhalat, a szardíniát és csirkemájat egy zárható tartályba. Zárjuk le és tároljuk kinn egy hétig. Ne feledje, hogy egy biztonságos helyre helyezze, ahol állatok nem férnek hozzá. Egy héttel később keverjük össze a töltelékkel és a töltelék kenyérrel, mindaddig, amíg sűrű tésztaszerű masszát nem kapunk. Ügyeljünk arra, hogy olyan edényt használjunk, amire a későbbiekben nem lesz szükség.



Forrás: baitbigfish.com

Májas cipó harcsa csali recept:

  • 2 csésze csirkemáj
  • 1 vekni kenyér
  • ¼ csésze sötét melasz


Elkészítésének folyamata:

Vágjuk a csirkemájat apró darabokra. Öntsük össze a csirkemájat a melasszal egy tálba, majd tegyük hozzá a kenyeret. Keverjük össze kezünkkel mindaddig, amíg az állaga formálhatóvá nem válik.

Forrás: lakefishingtechniques.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése