A legtöbb fanatikus horgász, mint ahogyan én is, azon gondolkodik peca közben, hogy mivel tehetné még fogósabbá a csaliját.
Ezen felbuzdulva jutott eszembe az, hogy házi dipet készítek.
A mártogatós alapjának mézet gondoltam, mivel ez az összetevő kevésbé romlandó, sokáig eláll és megadja a dipünknek a kellő sűrűséget.
Ehhez gondoltam teszek egy kis forralt tejet, amit jópár napra kitettem a napra erjedni. [Jótanács: jó messzire tegyétek az ablaktól valahova a kert végébe, mert iszonyú büdös tud lenni, de hát ami nekünk orrfacsaró az a halaknak csemege😊]
Természetesen az aroma sem maradhat el a dipből, aminek én házi barackpálinkát használtam, természetesen bőven megfelel a 150.- forintos „tüske” is valamelyik közértből.
Ezen összetevők elkeverése után egy sűrű, jól használható folyadékot kaptam, ami jól megtapadt a bojlimon.
Ha esetleg valakinek túl folyós a dip, az állag javításhoz használhatunk bármiféle pelletőrleményt, de akár a sima fehérliszt is megteszi, csak óvatosan adagoljátok és keverjétek csomómentesre.
Ebben a receptben is csak a képzelet szab határokat, ez egy alap dip recept amiből bármerre el lehet indulni ízben.
És akkor lássuk a receptet:
Kísérletezgessetek vele, érdemes kipróbálni, nekem bevált! 😊
Mindenkinek görbüljön!
Ezen felbuzdulva jutott eszembe az, hogy házi dipet készítek.
A mártogatós alapjának mézet gondoltam, mivel ez az összetevő kevésbé romlandó, sokáig eláll és megadja a dipünknek a kellő sűrűséget.
Ehhez gondoltam teszek egy kis forralt tejet, amit jópár napra kitettem a napra erjedni. [Jótanács: jó messzire tegyétek az ablaktól valahova a kert végébe, mert iszonyú büdös tud lenni, de hát ami nekünk orrfacsaró az a halaknak csemege😊]
Természetesen az aroma sem maradhat el a dipből, aminek én házi barackpálinkát használtam, természetesen bőven megfelel a 150.- forintos „tüske” is valamelyik közértből.
Ezen összetevők elkeverése után egy sűrű, jól használható folyadékot kaptam, ami jól megtapadt a bojlimon.
Ha esetleg valakinek túl folyós a dip, az állag javításhoz használhatunk bármiféle pelletőrleményt, de akár a sima fehérliszt is megteszi, csak óvatosan adagoljátok és keverjétek csomómentesre.
Ebben a receptben is csak a képzelet szab határokat, ez egy alap dip recept amiből bármerre el lehet indulni ízben.
És akkor lássuk a receptet:
- · méz 2dl
- · tej 50-80ml
- · pálinka 10-20ml
Kísérletezgessetek vele, érdemes kipróbálni, nekem bevált! 😊
Mindenkinek görbüljön!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése