2012. június 28., csütörtök

Egy újabb sikeres horgásztúra

    Egy kicsit megcsúszva írok ismét kedves olvasóimnak, de sajnos a munka nagyon sok időmet elvesz, de igyekszem utolérni magam.
Mint ahogy azt a cikk címében is olvashatjátok egy újabb sikeres horgászaton vagyok túl és láss csodát, ezt is olcsón, házi horgász módszerekkel úsztam meg.
3 napos túrára indultunk a párommal Pátka községbe a nagyszerű és csodálatos Róth-tóra.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a gyönyörű tavat. Voltunk már itt többször is, de csak egynapos pecákra jutott időnk, most hétvégén viszont péntektől egész vasárnap estig szívtuk a pátkai levegőt.

Rátérnék a lényegre mégpedig az etetőanyagra.
Mivel ízig vérig bojlis horgásznak tartom magam, természetesen az összes velejárójával együttesen, most is ezt a készséget választottam és a pecámat a koncentrált etetés tükrében kezdtem meg.
Egy nagyon olcsó és jó minőségű, rengeteg féle magot tartalmazó magmix tette ki az etetésem 100%-át.

Általában takarmányboltokban lehet kapni az úgynevezett galamb mixet. Ebben több, mint 10 féle mag található (kukorica, francia kukorica, búza, repce, lenmag, fénymag, vörös és sárga köles és még sorolhatnám) amelyek nagyban hozzájárulnak a sikerhez, de azért ne felejtsük el, hogy jól kell tudni elkészíteni. 
Meg is osztanám veletek miként tettem én.

A magmix elkészítése:
Először is a kellő mennyiséget egy nagyobb fazékban öntsük fel vízzel addig, ameddig jól ellepi a mixet.
Mivel sajnos az én magomban van napraforgó mag is, miután felöntöttem vízzel én a szotyit "lehalásztam" egy szűrő segítségével.
Ezután jön az áztatás amihez 24 óra szükséges.
Egy nap elteltével a magmixünk elég jól felszívja a vizet, mielőtt feltesszük főzni ellenőrizzük a folyadék mennyiségét újból. Legalább 3-4 centire lepje el.
Jöhet a főzés ami nem tart sokáig, körülbelül 30 perc szükséges a jól felázott magok készre főzéséhez.

A még forró magmixbe miután levettük a tűzről én folyékony melaszt öntöttem olyan 2dl-t. Köztudott, hogy a melasznak étvágyfokozó hatása van, lehet hogy ez is hozzásegített a sikerhez. A melasz ára körülbelül 800 forint a jobb horgászboltokban. Szerintem ez még elfogadható ár.
Jól keverjük el a melaszt, és hagyjuk kihűlni. 
Ez nálam egy éjszakát vett igénybe, tehát érdemes a magmixet a horgásztúra előtt 2 nappal elkezdeni áztatni.
Miután kihűlt, hozzáadhatjuk kedvenc arománkat, ezt is keverjük jól össze és kezdődhet is a horgászat.

Ezzel a mixel jelentősen megsokszorozhatjuk fogási esélyünket, a pontyok imádnak csemegézni a finomabbnál finomabb magokból és mivel hogy a blog az olcsó etetőanyagokról is szól beszélnék egy kicsit az áráról is.

Én a magmixet 300Ft.- /kg áron vettem. Igen jól olvassátok. A horgászboltokban 1kg magmix ára legalább 6-700 forint és közel sem tartalmaz ennyi féle magot. Én megvettem egy 25kg-os zsákot, ami elég sok ideig elég, a 3 napos túrára én 5kg-ot főztem meg belőle. Ha kiszámoljátok jóval gazdaságosabban kijöttök és garantálom, hogy nem maradtok hal nélkül.







5 megjegyzés:

  1. Mijen izesitést használsz pontyra

    VálaszTörlés
  2. én is a tiédhez hasonló mixet használok és mindenkit csak buzdítani tudok rá , hogy használja a mixet akár behordásos akár rakétás etetéshez is mert nagyon szép eredményt tud elérni a használatával de a halak védelmét senki sem felejtse el!
    nyáron az etetéssel nekem behúzással általában max 1 órát kell várni a kapásra de utána már szinte azonnal elhúzza ahogy vissza jut a szerelés a megfelelő helyre8etetőhajóval). mindenkinek sok siket kívánok!!! üdv.:maci

    VálaszTörlés
  3. Szia tudnál nekem segiteni a beszerzésben

    VálaszTörlés
  4. szia Krisztián!
    A mag mixhez való magokat én a helyi takarmány boltban szoktam meg venni és tényleg nagyon olcsón ki lehet hozni a horgászatot magokkal. Ha esetleg szükséged van egy rövid leíráshoz , hogy miből mennyi mag kell írj a következő címre:szalailaci@citromail.hu hétvégente szoktam ránézni a mailekre és válaszolni is fogok rá.
    üdv.:maci

    VálaszTörlés
  5. Ettől a webshoptól lehet pl rendelni galamb mix keveréket, vagy akár magunk is összeválogathatjuk elképzelésünk szerint a magkeveréket.
    http://magtarhaz.hu/galamb-takarmany/

    Remélem tudtam segíteni!

    VálaszTörlés